"Houtsoorten gebruikt in de meubelindustrie in Azië"
✓ OWN STOCK, ✓ FAST DELIVERY, ✓ FREE SHIPPING, NETHERLANDS & BELGIA -FROM 2 PCS-5% OFF

"Houtsoorten gebruikt in de meubelindustrie in Azië"

In de meubelindustrie worden verschillende houtsoorten gebruikt, elk met hun eigen kenmerken en eigenschappen. Hier zijn enkele veelvoorkomende houtsoorten waarvan  Meubelasia haar meubelen van laat maken.

Mango hout

Esthetiek: Mango-hout heeft een aantrekkelijke uitstraling en unieke kleurschakeringen. Het varieert van lichtbruin tot donkerbruin en heeft vaak een warme, gouden tint. Mango-hout kan een prachtige textuur en een natuurlijke, rustieke uitstraling hebben, waardoor het meubilair een warme en uitnodigende sfeer krijgt. 

Duurzaamheid: Mango-hout is over het algemeen duurzaam en sterk, hoewel het iets zachter kan zijn dan sommige andere hardhoutsoorten. Het is echter nog steeds geschikt voor gebruik in meubelstukken zoals tafels, kasten, stoelen en barkrukken. Het is belangrijk om mango-hout goed te onderhouden om de duurzaamheid te behouden en te beschermen tegen vocht en beschadigingen. 

Gemakkelijk te bewerken: Mango-hout is relatief gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor het geschikt is voor verschillende meubelstijlen en ontwerpen. Het kan worden gesneden, gezaagd en geschaafd om verschillende vormen en structuren te creëren. 

Milieuvriendelijk: Mango-hout is een duurzaam materiaal omdat het afkomstig is van de mangoboom, die snel groeit en regelmatig geoogst kan worden. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze voor meubels. 

Uniekheid: Elk stuk mango-hout is uniek vanwege de natuurlijke variaties in kleur en textuur. Het kan natuurlijke kenmerken hebben, zoals knoesten, nerven en kleine scheurtjes, die bijdragen aan de charme en de natuurlijke uitstraling van het hout.

Teak: 

Duurzaamheid: Teakhout is bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Het bevat natuurlijke oliën en rubberachtige stoffen die het hout beschermen tegen rot, insecten en vocht. Hierdoor is teak geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. 

Sterkte: Teakhout is zeer sterk en veerkrachtig. Het heeft een hoge dichtheid en kan goed tegen slijtage en stoten, waardoor het meubilair van teak lang meegaat. 

Natuurlijke uitstraling: Teak heeft een warme, goudbruine kleur en ontwikkelt na verloop van tijd een zilvergrijze patina als het wordt blootgesteld aan zonlicht en weersinvloeden. Veel mensen waarderen de natuurlijke uitstraling van teakhout en de veranderingen die het in de loop der tijd ondergaat.

Onderhoud: Teakhout vereist relatief weinig onderhoud. Het kan worden schoongemaakt met milde zeep en water en af en toe worden behandeld met een beschermende olie om de natuurlijke kleur te behouden.

Rotan: 

Flexibiliteit: Rotan is een natuurlijk vezelmateriaal afkomstig van de rotanpalm. Het staat bekend om zijn flexibiliteit en buigzaamheid, waardoor het gemakkelijk kan worden gevlochten en gevormd om meubels te maken. 

Lichtgewicht: Rotan is lichtgewicht in vergelijking met veel andere meubelmaterialen, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. 

Natuurlijke uitstraling: Rotan heeft een natuurlijke, organische uitstraling die een vleugje warmte en textuur aan een ruimte kan toevoegen. Het past goed bij verschillende interieurstijlen, zoals tropisch, boho en landelijk. 

Onderhoud: Rotan vereist wat meer onderhoud dan teakhout. Het moet worden beschermd tegen vocht en direct zonlicht, omdat het anders kan uitdrogen, verkleuren of broos kan worden. Regelmatig afstoffen en schoonmaken met een zachte borstel of een vochtige doek wordt aanbevolen. 

Elm hout / iepenhout. 

Duurzaamheid: Elm hout staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen bederf. Het is een sterke houtsoort die bestand is tegen slijtage en langdurig gebruik, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen, waaronder meubels. 

Nerf en textuur: Elm hout heeft over het algemeen een rechte tot golvende nerf, wat zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk. De textuur van elm hout kan variëren van matig fijn tot grof, afhankelijk van de specifieke houtsoort. Deze kenmerken dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van elm houten meubels. 

Kleur: Elm hout varieert in kleur van lichtbruin tot donkerbruin, soms met roze of grijze tinten. Het kernhout en het spinthout hebben vaak verschillende kleurtonen, waardoor interessante contrasten ontstaan. Na verloop van tijd kan elm hout een mooie patina ontwikkelen. 

Bewerkbaarheid: Elm hout is over het algemeen goed bewerkbaar en kan gemakkelijk worden gesneden, gezaagd, geschuurd en geschaafd. Het laat zich ook goed verlijmen en afwerken. De aanwezigheid van een golvende nerf kan enige uitdagingen met zich meebrengen bij het bewerken, maar met de juiste technieken kunnen mooie resultaten worden bereikt.

       

  

Leave a comment

What are you looking for?

Your cart