De invloed van Aziatische meubels op de westerse meubelstijlen
✓ OWN STOCK, ✓ FAST DELIVERY, ✓ FREE SHIPPING, NETHERLANDS & BELGIA -FROM 2 PCS-5% OFF

De invloed van Aziatische meubels op de westerse meubelstijlen

De wereld van meubeldesign is al eeuwenlang een bron van creativiteit en innovatie. Van de antieke Grieken tot de moderne Scandinavische stijl, er zijn veel verschillende meubelstijlen ontstaan. Een stijl die de laatste decennia steeds meer invloed heeft op de westerse meubelindustrie is de Aziatische meubelstijl. In deze blog bespreken we de invloed die Aziatische meubels hebben gehad op de westerse meubelstijlen.

Rotan Meubel van MeubelAsia als buitenmeubel

Aziatische meubelstijlen

De Aziatische meubelstijlen zijn over het algemeen bekend om hun minimalistische ontwerpen en natuurlijke materialen. De Japanse stijl staat bijvoorbeeld bekend om de eenvoudige lijnen en het gebruik van hout en papier. De Chinese meubelstijl is dan weer meer versierd met houtsnijwerk en is vaak gemaakt van donker hout. De Balinese stijl combineert dan weer vaak hout met exotische materialen zoals bamboe, rotan en kokosnoot.

Invloed op westerse meubelstijlen

De Aziatische meubelstijlen hebben de laatste decennia een steeds grotere invloed op de westerse meubelstijlen. Zo is de minimalistische Japanse stijl bijvoorbeeld erg populair geworden in Scandinavië en andere delen van Europa. De eenvoudige lijnen en natuurlijke materialen passen perfect in de moderne minimalistische interieurs.

Ook de Chinese meubelstijl heeft zijn weg gevonden naar het westen. Vooral het gebruik van donker hout en het houtsnijwerk wordt vaak gebruikt in westerse meubels. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de ontwerpen van gerenommeerde meubelontwerpers zoals Tom Dixon en Jonathan Adler.

De Balinese stijl heeft dan weer vooral invloed gehad op de outdoor meubels. De combinatie van hout, bamboe en rotan is perfect voor de ontspannen, tropische sfeer die veel mensen willen creëren in hun tuin of op hun balkon.

De invloed van Aziatische meubelstijlen op de westerse meubelindustrie is duidelijk te zien. Vooral de Japanse en Chinese stijlen hebben een grote impact gehad op het design van moderne westerse meubels. Maar ook de Balinese stijl heeft zijn weg gevonden naar de outdoor meubels. Door de combinatie van natuurlijke materialen en minimalistische ontwerpen hebben Aziatische meubelstijlen een unieke en tijdloze uitstraling die perfect past in moderne interieurs.

 

 

Leave a comment

What are you looking for?

Your cart